Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
343 kez görüntülendi
genel kategorisinde tarafından

Merhaba Arkadaşlar,

Sertifikasyon yenilemesi yapacağım (ilk defa) bu konuda yanlış bir iş yapmamak için takip edebileceğim güzel bir site vs. varsa paylaşabilir misiniz yada bu konuda ki tecrübelerinizi anlatırsanız benim için daha iyi olur. Bir kaç soru soracak olursam;

- 22 May 2016 sertifikasyon expired date şimdiden mi güncellemeliyim yoksa Mayıs 20'lerde mi?

- Sertifika oluşturduktan sonra store'da ki uygulamalarımı güncellemem gerekiyor mu?

- Ekteki resimde ki gibi yeni bir sertifika oluşturmak için "App Store and Ad Hoc" bölümünü seçemiyorum disable olarak geliyor. Bunun sebebi nedir? 

1 cevap

0 oy
tarafından

Yasin üstad buralarda yok gibi yüzde yüz bilmesemde o gelene kadar, fikir vermesi açısından kendi başıma gelenleri paylaşmak isterim.

Birincisi provision dosyalarını isteidğin gibi silip tekrar oluşturabilirsin. Yayında ki uygulamaları bu kesinlikle etkilemiyor. Sadece derlerken ve itunes a gönderirken yeni provision dosyalarını xcoda a tanımlamış olman lazım.

Sertifikalara gelirsek, birkaç ay önce sertifikaların bir lisans anahtarının süresi birmesi gibi genel bir hata oluşmuştu. Burada da konusu var. O zamanda ben bütün sertifikaları mı silmiş ve yeniden oluşturmuştum. Yayındaki uygulamalarımı etkilememişti. Bu sebeple senin uygulamalarında etkilenmez diye düşünüyorum.

Sonuçta sertifikalarada provizyonlar gibi uygulamanın derlenmesi ve paylaşıması aşamasında kullanıyoruz.

Yinede, kesin bilgi için Yasin Bey'i bekleyebilirsin. İyi çalışmalar.

tarafından
Teşekkür ederim hüseyin bey.  InsaAllah haftaya konuya bütün yönleriyle cevap vermeye çalışacağım ayrıntılı bir şekilde hem türkçe kaynak olarakta burada bulunur.
...