Herkese merhaba, hafta sonu toplayabildiğim kadar bilgi taplamaya çalışıyorum.
Benim hemen hemen her yerde, kullandığım bir classım var, bunun içinde ilgili textivewların düzenlemesi, veya table rowların derlenip son haline gelmesi gibi işlemler yapılıyor.
Ben burada ve diğer çalıştığım yerlerde mümkün olduğunca let kullanım var şeklinde değişken tanımlamatan kaçınıyorum. Bunun dışında birde mümkün olan ihtimallerde weak var olarakda tanımlıyorum ama tam olarak çözmüş sayılmam tecrübe ediniyorum.
Fakat farketiğim üzere bellek sorunları görsel yedekleme gibi ihtimaller sırasında oluşuyor. Ben HAneke cache kütüphanesini kullanıyorum, diğer kütüphaneleride incelediğimde genelde performan için ramde resimleri yedeklediklerini görüyorum. Fakat bir sayfada scrool yaptıkca fazlaca resim yükledğimiz ihtimallerde görseller kaliteliyse 1MB bunları ramde cachledikce ram şişiyor.
İlk sorum, instagram gibi sisitemler sizce resim yedeklerken nasıl bir yol izliyor rami değilde dosya sisitemini mi kullamak gerekir bunun bir artısı yada eksisi olur mu ?
İkinci sorum, Navigation Controller yapsıs içinde, A VControler nı ziyaret edip görselleri görüntülediğimizde cacheleri bir değişkende yedekliyoruz. HAneke kütüphanesi bunun için Shared.Cache gibi bir değişken kullanıyor, biz A VC undan B ye ve Bdende C VControlerına gidersek, Navigation Controler içinde geri gelme ihtimali için A ve B controllerları bekletildiği için image cachlerinin tutulduğu değişken temizlenmiyor, taki geri ihitmalini tamamlayıp açık olan View Controllerlarından kurtulana kadar. Ben viewDisApper kısmında değişkeni temizlesemde bellek boşalmıyor. Ben bu değişkeni temizleyerek belleği rahatlatabilir miyim, sizce bu normal bir durum mu ? Nasıl bir sorun var çözemedim, main VC gelsem ve belleği temizlese bile, bellek durumu ilk haline gelmiş gibi olmuyor.
Uygulamayı açıyorum, 20MB bellek kulanımı görsel listelenen VC içinde giriyorum, 30MB bellek kullanımı geri geldiğimde 23MB bellek kullanımı oluyor. Sorun nerde, manuel olarak temizlemem gereken bir yapımı var çözemedim.
Biliyorum uzun oldu, affınıza sığınıyorum :) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.