Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
445 kez görüntülendi
ios development kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba Yasin Bey,

IOS Enterprise programa kayıtlıyız. 2-3 sene önce xcode üzerinde geliştirilen bir (.ipa) uygulamamız var. Her yıl provizyon dosyasını developer.apple.com üzerinden güncelleyip cihazlara itunes üzerinden güncel provizyon dosyası ile yüklüyorduk. Ancak bu iş zor ve meşakkatli olunca uzaktan manifest file (.plist) ile yada diawi.com ile  internet üzerinden yüklemeye karar verdik. Uygulama başka bir Mac bilgisayarda derlenip, distrubution sertifika başka bir bilgisayarda oluşturulmuştu. Şuan o bilgisayara erişme şansımız yok. Kodlar bizde. Uygulama sahada 50 civarı bilgisayarda çalışıyor.

1- developer hesabımızda yer alan Enterprise distrubution sertifikasını silersek sahadaki uygulamalar dururmu?
​2- İnternetten .plist üzerinden yayınlayabilmemiz için yeni bir dist. sertifika oluşturup yeni bir provizyonla tekrarmı imzalayıp, derlemeliyiz?
​3- Her yıl provizyon dosyasını developer.apple.com üzerindeki Enterprise hesabımızdan güncelleyip , uygulamayı tekrar derleyip kullanıcıların tekrar kurmalarınımı sağlamalıyız?
​4- Uygulama eski bir xcode üzerinde yazılmıştı. Yeni xcode üzerinde değişiklikler olduğu için kodları düzenlemekte zorluk çekiyoruz. Derlemek için eski bir xcode versiyonumu bulmalıyız. Eski kodları o zamanki yazılmış haliyle yeni xcode üzerinden derleyip imzalayamazmıyız?

Blog sitenizde yayınladığınız bilgiler ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1 cevap

+1 oy
tarafından

enterprise programda diğer developer programlarından farklı olarak sertifikalarınız üç yıl sonunda, provizyon doyslarınızsa diğer developer programlarında olduğu gibi her sene expire olurlar.
dolayısıyla her sene kulanıcılarınıza dağıttığınız provizyon dosyalarını yenilemeli ayrıca her üç senede bir de sertifikaları güncellemelisiniz.

1- evet, apStore'a yüklenmiş olan uygulamalardan farklı olarak, Enterprise distrubution sertifikasını silerseniz hali hazırda kullanmakta olduğunuz ad hoc provizyonlarda geçersiz kalacağından uygulamalara erişilemeyebilir.

2- evet, provizyon dosyalarını her sene, distribution sertifikanızıda üç senede bir güncellemelisiniz.

3- evet, ikinci soruya verdiğim cevapla anyı bu sorunuzun cevabı da.

4- eski xcode versiyonlarına, apple developer hesabınızla giriş yaptıktan sonra şu adres üzerinden ( https://developer.apple.com/download/more/?name=Xcode ) erişebilirsiniz.
Fakat unutmayın. eski xCode versiyonları indirdiğiniz MAC OS sürümüyle uyumlu çalışmayabilir. hangi xCode sürümüne ihtiyaç duyuyorsunuz bilemiyorum ama, ilgili sürümün uyumlu olduğu MAC OS sürümlü bir mac bilgisayar da ihtiyaç duyabilirsiniz.
Eski kodları yeni xCode versiyonlarında da güncelleyebilirsiniz. Ama her zaman baş ağrıtacak birşeyler çıkar. Uygulamanızın gereksinim duyduğu minimum IOS sürümü nedir bilemiyorum ama uygulamayı yeni IOS sürümlerine göre güncellemek gerekebilir.

enterprise program ile uygulamayı adhoc dağıtmak çok baş ağrıtan bir hadise.
benim tercihim, özel bir amaca yönelik hazırlanmış bir uygulama dahi olsa,
uygulamayı appStore'a yollamak ve coğrafi kısıtlamalar ve kullanıcı hesapları üzerinden yetkilendirmeler kullanarak uygulamayı özelleştirmek olurdu.
hem her sene bu sertifika güncelleme derdinden kurtulurdunuz, hem de enterprise programda kullanılamayan RemoteNotification özelliğinden de uygulamanız da faydalanabilirdiniz.
Ayrıca her sene enterprise program için ödediğiniz yıllık ücretin üçte birine normal bir developer hesabıylada bu işi kotarabileceğiniz gibi bir gerçek var. :)

...