Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
476 kez görüntülendi
ios developer portal kategorisinde tarafından
Merhaba bir tane işyerinde bir tanede evde geliştirme yapmak üzere iki adet mac'im ve tek bir bireysel developer hesabım var.

Şuanda ben iş yerinde bu developer hesabıyla geliştirme yapıyorum. Bu mac ile developer ve disturbution sertifikalarımı oluşturudum ve kullanıyorum.

Evdeki mac'imde xcode kullanmak ve aynı projeleri geliştirmek içinde, kişisel macim ile dev ve dis sertifikaları oluşturmak istediğimde dev ve dis sertifika adımları disabled konumda görünüyor.

Bu hesabı evdeki cihazımda kullanmak için neler yapmam gerekiyor. Ben portalda diğer cihaz ile oluştulmuş sertifikaları indirip Anahtar Zincir Erişimi alanına tamamlamam gerekiyor diye düşündüm. Ama sertifikamın iptal olabilme ihtimalinden korktuğum için önce size danışmak istedim.

Aynı veya farklı apleri, iki farklı mac üstünde tek bir bireysel developer hesabından geliştirebilmem için, izlemem gereken adımlar hakında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

1 cevap

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

kullanmakta olduğunuz developer hesabını xCode içerisinden nasıl export/import edebileceğinizle ilgili apple'in sunduğu aşağıdaki yönergeyi takip edebilirsiniz.

https://developer.apple.com/library/ios/recipes/xcode_help-accounts_preferences/articles/export_signing_assets.html

tarafından
Evet bunu görmüştüm ama emin olamamıştım. Bu export/import işlemini gerçekleştiriyorum ve artık ikincil olan mac'in Anahtar Zincir Erişim merkezine dokunamam gerekmiyor öyle mi ?

Peki, ben ikincil mac imde  bir uygulama push notification için sertifika oluşturmak istersem,bunu yapabilir miyim bu konuda bir tecrübeniz oldumu ?

Çünkü bu sefer ikincil mac'in Anahtar zincirinde kayıt edilmiş olan, push sertifikamın diğer mac tarafından görülmemesi gibi sorunlar olmaz mı ?

 Bu sertfika işlemlerini sorunsuz halletsemde, inanın çalışma döngüsünü kafamda oturtamadım.
tarafından
öncelikle şunu belirteyim. mevcut sertifikalarınızın silinmesi ve yeniden oluşturulması kesinlikle YAYINDA olan uygulamalarınızı etkilemez. Bu konuda rahat olabilirsiniz.
ama geliştirme aşamasında olan uygulamalarınız etkilenirler.

bir önceki cevabımda verdiğim link üzerinden yapılan işlem, anahtar zincir erişimi üzerinden manuel olarak da yapabileceğiniz ios developer anahtarı ve bağlı sertifikaların teker teker dışarı aktarılması işleminin hızlandırılmış bir yolu.
isterseniz anahtar zincir erişimi üzerinden siz de developer hesabınızla ilintili kullanmakta olduğunuz developer ve distributrion sertifikalarınızın anahtarlarını .p12 formatından dışarı aktararak farklı bir mac'in anahtar zincir erişimine import edebilirsiniz.

apns sertifikalarına gelince, blogum'da apns'ile ilgili makalemde de anlattığım üzere, bu sertifikaları bir kere indirip bir .pem dosyası haline getirdikten sonra, apns sertifikalarınızın anahtar zincir erişiminde kalmasına gerek bile yok. Dolayısıyla apns sertifikalarının diğer bir mac'e aktarılmasını hiç dert etmeyebilirsiniz.
Eğer olurda apns sertifikalarını farklı bir mac'de yeniden oluşturmak gibi bir durum söz konusu olursa. O zaman developer portal'dan daha önce oluşturduğunuz apns sertifikalarını indirip, yeni  mac'inizin anahtar zincir erişimine kaydedebilir ve ilgili makalemde anlattığım adımlarla yeni apns.pem dosyaları oluşturabilirsiniz.
tarafından
çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim.
...