Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
450 kez görüntülendi
ios development kategorisinde tarafından

Merhabalar, 

Arkadaşlar UICollectionView yapısı ile ilgili bir sorum olacaktı.Aslında yapmak istediğimi aşağıdaki linkteki resim üzerinden anlatayım.

https://i.imgsafe.org/7100378058.png

Yapmak istediğim UICollectionView yapısını 2 kolon olarak göstermek ve cell'leri alt alta eklemek, ancak kendi sınırladığım yükseklikten sonra 2.kolona ekleme yapmasına devam etmek.Aslında bu yapı için başka kullanacabileceğim bir yapı varmıdır bilemedim ama bana en uygunu UICollectionView gibi geldi.Acaba bu şekilde listelemem için ne yapmam gerekli.

Teşekkürler, iyi günler

1 cevap

+1 oy
tarafından

UICollectionViewFlowLayout içerisinden scrollDirection property'si ile collection view içerisinde yer alan cell'lerin dikey veya yatay sıralanmasını sağlayabilirsin.
Collectionview'in kullanımıyla ilgili basit bir örnek hazırladım. Aşağıdaki link üzerinden indirerek inceleyebilirsin.

https://drive.google.com/file/d/0B_33To7xgYO7OWpoOVZ6VjlvUEE/view?usp=sharing

tarafından
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Aslında Scroll Direction' ı vertical yaptığım zaman cell'ler istediğim şekilde konumlanıyor ancak scroll yaptığım zaman aşağı doğru kaydırmak istiyorum.Yani mesela sizin örneğiniz üzerinden gidersek; 1.resim uygulamanızın orjinal hali : http://i.imgsafe.org/86e484c7c2.png

Benim elde etmek istediğim ise şöyle : 2.eklediğim resimde alt tarafta sarı bir bölge var.CollectionView'ın yüksekliğinin sarı bölgeye kadar olmasını ve aşağı scroll yaptıkça da diğer cell'leri görüntülemek istiyorum.

2.resim: http://i.imgsafe.org/86e46b1d9d.png

Bu şekilde bir görüntü elde etmem mümkünmü acaba?
tarafından
cell'leri dikey bir şekilde sıraladığınızda collectionView'in dikey ölçüsü aşıldığında sonraki cell'ler bir sonraki kolona aktarılır ki, bu da collectionView in yatay bir şekilde scroll edileceği anlamına gelir.
Collectionview'in sıralama mantığı budur.

fakat hem cell'leri dikey sıralayıp hem de dikey scroll edilmesini sağlamak colellectionview'i kullanarak yapabileceğiniz bir şey değil.
Bunun için custom bie scrollView class'ı oluşturmak daha mantıklı.
tarafından
Bende collectionview ile işin içinden çıkamayacağımı anladım ve sizin önerdiğiniz gibi bir yolu tercih ettim.Teşekkürler ilginiz için.
...