Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
507 kez görüntülendi
ios developer program kategorisinde tarafından
İyi günler,

Ben app store'a developer account hesabım ile bir uygulama gönderdim. Ve apple bana bu uygulamanın B2B olarak yüklenmesi gerektiğini ve Volume Purchase Program a başvurmamı söyledi. Bu sorunu nasıl aşabilirim ? Hesabım şirket hesabı değil bireysel hesab ? Ayrıca Volume Purchase Program dedikleri Enterprise ve Developer gibi bir account türü mü ? Böyle sorun ile karşılaşan var mı ? Nasıl aşabilirim ?

Çözüme dair aşamaları ayrıntılı olarak paylaşmanız dileğiyle...

1 cevap

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

nasıl bir uygulama yüklemeye çalıştınız bilemiyorum ama, apple'ın sizden VPP'yi kullanmanızı istemesine yol açtığından, sadece bir şirket veya organizasyona ait kullanıcıların erişebileceği içeriğe sahip bir uygulama yüklediğinizi varsayıyorum.

daha önceleri VPP (Volume Purchase Program) Türkiye'de aktif değildi. Dolayısıyla ticari hatta duruma göre bireysel bir developer hesabı kullanarak bile bu tür uygulamaların appStore'a yüklenmesine seslerini çıkartmıyorlardı.
Fakat VPP artık türkiye'de de kullanılabilir durumda ve sadece bir gurup kullanıcı tarafından indirilebilecek bu tür uygulamalar söz konusu olduğunda VPP'yi kullanmanız isteniyor.

VPP'ye şu adresten başvurabilirsiniz.
https://deploy.apple.com/qforms/open/register/index/avs

fakat bu başvuruyu yapabilmeniz için,
1-ticari ünvana sahip bir kuruluş olmalısnız
2-sadece şirket mail hesaplarıyla kayıt olabilirsiniz (gmail, yahoo vs. kullanılamaz)
3-DUNS numarası almalısınız.
vs. vs.

daha detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.
http://images.apple.com/business/docs/VPP_Business_Guide.pdf

...