Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
426 kez görüntülendi
ios development kategorisinde tarafından
Deployment target 8 ve üzeri olan bir uygulama için UIApplicationShortcutItems nasıl ekleniyor? Daha doğrusu eklenebiliyor mu? Yoksa bunun için projenin Deployment Target ayarı 9 ve üzeri mi olmalı?

Sormak istediğim soru aslında şu: Uygulamada güncelleme yapıyorum. 8.0 ve üzeri olarak çalışıyor uygulama. Ancak iOS 9 ve 10 kullananlar için aynı zamanda 3D Touch nimetlerini de uygulamama kazandırmak istiyorum.

1 cevap

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

UIApplicationShortcutItem ios 9 ve üzeri için kullanılabilir.

tarafından
tarafından düzenlendi
AppStore'da ios 7 hatta ios 6 ve üzeri ile uyumlu olan uygulamaları test ettim iPhone 7 ile.  Home ekranında uygulama iconuna 3d touch uygulayınca menuler çıkıyor.

Peki nasıl oluyor da yapabiliyorlar üstadım? Tam anlayamadım olayı.

Yani demem o ki, adamlar deployment targeti 6, 7 vs yapıp da aynı zamanda nasıl bu nimetten faydalanıyorlar? Umarım anlatabilşimdir.
tarafından
Uygulamanın desteklediği minimum IOS sürümü, o uygulamada sunulan her özelliğin eski IOS sürümlerinde de erişilebilir olacağı anlamına gelmez.

O uygulamay IOS6'lı bir cihaza yüklersen eğer (tabi IOS6 çalıştıran 3D touch bir iphone bulabilirsen, zira 3D touch özelliği ilk defa iPhone6S serisiyle, IOS9 üzerinde kullanıma sunuldu. )  bu özelliğin kullanılabilir olmadığını göreceksin.
Yeni IOS sürümleriyle kullanılabilen bu  özelliklelerin, uygulama eski IOS sürümü çalıştıran cihazlara yüklendiğinde sorun çıkarmamsı için availability check yapmalısın.

if #available (iOS 9, *) {
   //UIApplicationShortcutItems kullanılabilir.
} else {
   //UIApplicationShortcutItems bu IOS versiyonda kullanılabilir değil.
}
tarafından
Ben biraz farklı anlatmışım olayı, ondan error verdim galiba :) Çözdüm olayı sağolasın üstad
...