Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
565 kez görüntülendi
ios development kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba arkadaşlar,

Programda bağlı olduğum makina adını vererek ip ye dönüştürmek istiyorum bunu yapmanın bir yolu var mı?

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

local area'ya bağlı cihaz ip ve hostname'lerini görmek istiyorsun herhalde doğru anladıysam değil mi?
eğer öyleyse, şu işine yarayabilir;

https://github.com/mavris/MMLanScan

tarafından

Evet yasin abi istediğim buydu yarın bir denerim bunu aslında yapmak istediğim aynı uygulamanın kullanıldığı cihaz ve veritabanının bulunduğu cihaz aynı wifi de olduğu sürece üzerinde işlem yapmak...Peki bu bahsettiğim yerde birden fazla cihaz olursa ben kendi local veritabanımın olduğu ip'yi nasıl seçerim bi yolu varmıdır yoksa kullanıcıya mı bırakayım ip leri listeleyip.

tarafından

Yani. Veritabanının tutulduğu cihaz dhcp'den nasıl bir ip adresi alacak bilemezsin ki. (statik ip tanımlı değilse eğer) Dolayısıyla kullanıcının sunucuyu bir şekilde kendisinin seçmesi lazım.
Ne yapmaya çalıştığını tam bilmiyorum tabi ama, ben olsam socket üzerinden bağlı olunan network'e bir UDP multicast atar ve beklediğim şekilde cevap verenle bağlantı kurardım mesela. Tabi bu multicast'e cevap verebilecek şekilde konfigure etmek lazım sunucuyu o zaman. Ama bu işi kullanıcıya bırakmamış olurdum mesela.

tarafından

merhaba yasin abi ben bu kütüphaneyi kullanıyorum ama hostname'i getirmediğini fark ettim sen hiç kullandın mı bu kütüphaneyi normalde oluşturduğu listede ip,mac adress,hostname felan var değişken olarak ama hostnameleri yazmıyor listede, vaktin olunca bi bakabilir misin abi.

tarafından

mac adreslerini bulmak için kullanmıştım daha önce, hostname'lere ihtiyacım olmamıştı.
şimdi basitçe bir test ettim yine, kütüphanenin yaptığı, lan'da bulunan tüm ip'lere ping atıp bir arp tablosu oluşturmak. Eğer Lan'da bir DNS server bulunmuyorsa hostname'leri resolve etmek mümkün olamıyor tabi.

tarafından

evet abi bende baktım olmuyor mac adresleri kullanmaya karar verdim :) teşekkür ederim.

...