Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
1.2k kez görüntülendi
genel kategorisinde tarafından

merhaba sadece webview kullanarak bir uygulama geliştirdim firebaseden natification alıyor gönderdim appstore bana şöyle bir cevap vermişler ne yapmama gerekiyor nasıl yol izlemeleyim

Guideline 2.1 - Performance - App Completeness

We discovered one or more bugs in your app when reviewed on iPad running iOS 10.3.2 on Wi-Fi connected to an IPv6 network.

Specifically, your app launches to a white screen and no further action occurs.

Please see attached screenshots for details.

Next Steps

To resolve this issue, please run your app on a device while connected to an IPv6 network (all apps must support IPv6) to identify any issues, then revise and resubmit your app for review.

If we misunderstood the intended behavior of your app, please reply to this message in Resolution Center to provide information on how these features were intended to work.

For new apps, uninstall all previous versions of your app from a device, then install and follow the steps to reproduce the issue. For updates, install the new version as an update to the previous version, then follow the steps to reproduce the issue.

Resources

For information about supporting IPv6 Networks, please review Supporting IPv6 DNS64/NAT64 Networks and About Networking.

1 cevap

0 oy
tarafından

"Specifically, your app launches to a white screen and no further action occurs."

Anladığım kadarıyla sadece web'den aldığı içeriği gösteren bir uygulama bu.
Apple, uygulama internet bağlantısına sahip olmayan bir cihazda açıldığında bile kullanıcıya bir basit bir arayüz gösterebilmenizi ister. Kullanıcı deneyimi açısından bu önemlidir ve buna çok dikkat ederler. Bunu bir kenara koyalım.

Senin uygulamanda da bu beyaz ekranla açılma sorununa sebep olan şey meşhur IPV6 sorunu anlaşılan. Keza, söylemişlerde;

"We discovered one or more bugs in your app when reviewed on iPad running iOS 10.3.2 on Wi-Fi connected to an IPv6 network."

IPV6 network'ü üzerinde uygulamanızı test ediyoruz demişler.

AFNetworking veya Alamofire gibi bir networking library kullanıyormusun?
Eğer kullanıyorsan, bu librarylerin en son sürümleri olduğundan emin ol.
Sunucu tarafında IPV6 yapılandırması mevcut mu? Eğer yoksa bunu sağlamalısın.

Çok nadir de olsa IPV6 ile ilgili red nedenlerine geçerli bir itirazda bulunabilirsen, uygulamayı IPV4 protokolü kullanılan cihazlarda tekrar inceleyerek kabul edebiliyorlar.
Ne gibi bir itiraz da bulunabilirim dersen eğer,
sadece Turkiye'de kullanılacak bir uygulama bu ve türkiyedeki network alt yapısı hali hazırda IPV6'ya zaten uygun değil. O nedenle uygulamayı IPV4 bir network'de test etmenizi rica ediyorum diyebilirsin mesela.

tarafından

ben web sayfamın yüklü olduğu şirkete mail attım onlarda türkiyede bu alt yapı olmadığı için bizde destekleyemiyoruz dediler.
uygulmayı yüklerken açıklama yapabiliyormuyuz ?
ve benim yüklediğim bu sürümü itunes connecten nasıl kaldırabilirim ?

tarafından

uygulamanın versiyonunu update etmeden yeni bir build numarasıyla yeniden yükleyebilirsin.
şurada açıklamıştım daha önce;
iTunnesConnect'de uygulamanın önceki versiyonlarını nasıl sileriz?

ituneConnect'de App Review Information altında yer alan "Notes" alanına da review esnasında dikkat etmesi gereken hususları yazıp uygulamayı tekrar yollayabilirsin.

tarafından

hocam dediğiniz gibi adamlara yazdım ama kabul etmiyorlar.
tüm uygulamalar ipv6 yı desteklemelidir diyorlar.
neyse şimdi benim takıldığım yer benim webviewde gösterdiğim adresin bulunduğu sunucu yada server ipv6 olmadığı için mi uygulamada site açılmıyor ?

tarafından

evet, aynen öyle. Eğer sitede ipv6 desteği yoksa, test ederken hiç birşey görüntüleyemiyorlar doğal olarak. ilgili içeriği çektiğin sunucuda bir şekilde ipv6 yapılandırmalısın.

tarafından

teşekkür ederim hocam :)

...