Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
411 kez görüntülendi
ios developer program kategorisinde tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi

Herkese merhaba,
App Store'da individual hesaplarda ödeme alabilmek için mecburen gerçek isim soyisim girmemiz gerekiyor (anladığım kadarıyla). Ben de böyle yaptım haliyle. Ancak uygulama yayınlarken ismin farklı görünmesini sağlayabiliyor muyuz? Daha önceki yıllara ait paylaşımlarda buna benzer şeyler gördüm ama kesin bir bilgiye ulaşamadım.
Örneğin: Yasin Turkoglu değil de Yasin Games olarak yayınlamak.

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Maalesef, bireysel hesaplarda geliştirici olarak kendi adınız görüntülenir. Bunu aşmanın bir yolu yok. Bu durum geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle ve gelecekte de değişeceğini pek sanmıyorum.
Farklı isimli bir developer hesabı açmak için, en azından bir şahıs şirketi kurmalı, AppStore'da gözükmesini istediğiniz ünvanla, bağlı olduğunuz il'in ticaret odasına başvuruda bulunmalı ve ticaret odası kaydınızla DUNS kaydınızı açıp, aldığınız DUSN numarasıyla company/organization geliştirici seçeneğine kaydolmalısınız.

tarafından

Selam,
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Şahıs şirketi kurmak falan benim gibi işin daha çok hobi kısmında olanlar için çok uzun uğraşlar ve deyim yerindeyse astarı yüzünü geçiyor. Zaten bir gelir beklentimiz yok hepten zarara geçeceğiz. :)
Şahsi isimle yayınlamak en doğru seçim olacak.
Tekrar teşekkür ederim, iyi forumlar.

...