Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
466 kez görüntülendi
itunes connect kategorisinde tarafından

Merhaba,
Aşağıdaki linkteki bir hesap birden fazla anaokulunun uygulamasını tek bir hesaptan yükleyebilmiş.

https://itunes.apple.com/tr/developer/jvr-egitim-analiz-bilisim-teknolojileri-sanayi-ve-ticaret/id834314642

Benim de bir kurum hesabım var ve birden fazla anaokulunun uygulamalarını markete yüklemek istediğim zaman Apple'den aşağıdaki gibi cevap alıyorum.

It would be more appropriate to distribute and sell your app as a custom B2B app, directly to your business customers, through the Volume Purchase Program. You can find additional information regarding the Volume Purchase Program and the Custom B2B App Store in App Store Connect Developer Help.

Bunun için ne yapmam gerekli? Yeni bir hesap alacaksam nasıl bir hesap almam gerekli veya Apple'a döküman vs. göndererek bu işi çözebiliryim? Veya farklı bir yol var mıdır?

1 cevap

0 oy
tarafından

Merhaba, sürece ait detayı bilmediğimden kesin birşey söyleyemiyorum ama bildiğim kadarıyla söylediğiniz durumun, store süreçlerinde bir engel olmamamsı gerek.

Size yapılan açıklamada, sadece şirket içi uygulamalar için B2B geliştirme programının kullanılması istenmiş. Bu genelde store erişebilen her kullanıcının erişebilmesine izin vermeyen dağıtımlar için verilen bir hata, yayınladığınız uygulama sadece firma içinde kullanılabilecek tarzda kısıtlı bir kitleye hitab eden bir uygulama olabilir mi ?

tarafından

Merhaba,
Aslında şöyle uygulamalarımın yükleme mantığı: bir tane base uygulamam var ve her anaokulu için servis url, icon, uygulama adı değişip markete yüklemek. Örneğin X anaokulu velileri ve öğretmenleri marketten kendi anaokulunun uygulamasını indirip kullanıyor, Y anaokulu ve diğerleri için de aynı şekilde ilerliyor. Bu yüzden bu anaokulları bir kurum olduğu için Apple sorun çıkarıyor. Ayrıca B2B geliştirme programı da benim yapmak istediğimi yapabilir mi?

tarafından

Tabi yapılabilir. App i nasıl yaptığınızdan bağımsız olarak apple muhtemlen, uygulamaların tüm store kullancıları değil sadece ilgili kurum hedeflenerek yapılmış olmasından dolayı sorun çıkartıyodur. B2B bir hesapta sorun olmayacaktır.

tarafından

teşekkürker Hüseyin Bey

...