Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
293 kez görüntülendi
ios development kategorisinde tarafından

Merhaba,

Dataların dikey olarak listelendiği ancak herbir cell'deki alanların fazlalığı nedeniyle cell gelişliğinin ekranın %20 kadar fazla olması nedeniyle hem dikey hemde yatay olarak scroll edilebilen bir collection view hazırlamak istiyorum. Yapmak istediğim şey aslında bu örnektekiyle aynı ancak örnek objective-c ile yazılmış. Ayrıca araştırmalarım sonucunda bu linkteki örneğe ulaştım uyguladım ancak bu örnektede collectionview liste dikey değil yatay olarak scroll ediliyor. İçerisindeki custom class'a müdahale ettim ancak bu kezde datalar parse edilirken collection viewda garip buglar ortaya çıkıyor. Benzer bir örneğe sahip olan ya da cözüm için fikir verebilecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

Herkese iyi çalışmalar.

1 cevap

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bir bakıma zor bir şey yapmak istediğin, ama kendi bulduğun bu örnek de bence gayet başarılı bir şekilde üstesinden gelmişler durumun. objective-c üzerinden anlatılmış evet, ama yazının sonunda örnek projeyide paylaşmışlar ve içinde Swift kullanılarak yazılmış hali de mevcut. Tekrar göz atmanı öneririm.

tarafından

Cevabınız için teşekkür ederim Yasin bey, gözden kaçırmışım haklısınız. Ben çözüme bu 3.parti kütüphane ile ulaştım. Bir başka alternatif olarak bırakıyorum. Soru başlığından gelen olursa alternatif olarak kullanabilirler.

Tekrar teşekkürler.

...