Her ne kadar ücretsiz bir kullanım hakkı sağlasa da, Parse sistemi kolaylık sağlamasının yanında bazı negatif tarafları da barındırıyor; bunlardan benim için en kötüsü de framework boyutu oldu. Projeye import etmem gereken Parse.framework, Bolts.framework toplamda 30MB tutuyor. Compile edildiğinde ise uygulamaya + 7- 8 MB ekleme yapıyor. Ben de vazgeçtim. Sizin Apns eğitiminizle notification olayına devam etmeye karar verdim :)
Öğrenmek istediğim 2 husus var:
1. Derste anlattığınız gibi bütün adımları uyguladım. Ancak bir backend ortamında (php ve mysql kullanacağım) Parse'taki gibi gönderdiğim bildirimlere ait istatistikleri (kaç tanesi okundu, kaç cihaz kaydoldu, kaçı notification'u kapattı gibi) nasıl görebilirim ? Bunun için izlemem gereken yol nedir?
2. Şu sitede* bulduğum php, mysql ve cron ile hazırlanmış bir apns sistemi var. Burada dikkatimi çeken bazı bilgileri Appdelegate içerisinde notification esnasında, didRegisterForRemoteNotificationsWithDeviceToken'da toplayıp mysql'e kaydediyor. Bu bir sıkıntı olur mu sizce ? appname, appversion, deviceuid, devicetoken, devicename, devicemodel, deviceversion
*
http://www.easyapns.com