Herkese selamlar,
Daha önceden yayına aldığım, ufak bir uygulamam vardı şimdi bu uygulamama bildirim eklemek istedim. Yine daha önceden yedeklemiş olduğum istek sertifikamı kullanarak, developer portalında ilgili uygulamamın push servisini açtım ve istek sertifikamı kullanarak, bu push development setifikası oluşturdum ve indirdim. Ardından ilgili uygulama için yeni bir development provizyon dosyası indirdim, bunu xcode a .cer uzantılı push sertifikasınıda anahtar zincir erişim aracına ekledim.
Sertifikalar -> sistem altında Apple Development Push Service com.uygulamaadı.... sertifimkamı görebiliyorum.
Sertifikalar -> oturum açma zincirlerine bakarsamda, kendi developent ve distribution sertifikalarım dışında "com.apple.idms.appleid.prd.7a592b326d38737a575a77397a2f6e77486f716574513d3d " bir sertifika görüyorum yeni tarihli push sertfikamın u olduğunu düşünerek altındaki anahtarı mykey olarak inidrip şifrelerimi giriyorum.
benım anladığım kadarıyla Sertifikalar -> oturum açma kısmında da Apple Development Push Service sertifika olması lazım ama malesef yok sadece com.apple.idms.appleid.prd. var
Sorun başlıyor
Terminalde aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde bütün adımları tamamlıyorum. Fakat sertifika ile istek göndermeye çalıştığımda.
http://www.yasinturkoglu.com/ios-da-uzaktan-bildirimler-nam-i-diger-apns-apple-push-notification-service-remote-notifications/
error setting private key
687:error:0B080074:x509 certificate routines:X509_check_private_key:key values mismatch:/BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/OpenSSL098/OpenSSL098-59/src/crypto/x509/x509_cmp.c:406:
şeklinde bir hata alıyorum. Uygulamam yayında olduğundan development sertifikası sorun oluyodur diyip tüm bu adımları birde Distribution Push sertifkası oluşturup yapıyorum ama sonuç değişmiyor.
muhtemelen key dosyası doğru değil, aramalarımda öyle cevaplar gördüm ama ne yaptıysam Sertifikalar -> sistem altında Apple Development Push Service şeklinde gösken sertifkayı Sertifikalar -> oturum açma altında gösteremedim neyi atlıyorum bilmiyorum.
Sorunumu çözmek için çabalamaya devam ediyorum, ama henüz bir çözüm bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica edeceğim.
Çok teşekkürler.