Hoşgeldin. Soru sormak veya cevaplamak için hemen üye ol.
0 oy
1.5k kez görüntülendi
itunes connect kategorisinde tarafından
Spesifik bir sorun yaşıyorum sanırım, bilginize başvurmak istedim.
Şimdi ben Xcode üzerinde swift uygulama geliştirdim. Sertifikalarımı da oluşturdum push notification vs. Herşey sorunsuz Apple Store i'a yükledim ama sizin bilgiler doğrultusunda değil tabi. Neyse şuan sorunum şu; iTunes connect üzerinde waiting for review statue değilmiş 1 hata var demişler düzeltme istemişler healtdata kullandığım için description da belirtmem gerekiyormuş. Türkçe açıklama kısmında belirtmiştim zaten ama şimdi İngilizce olarak da yazıcam. Lakin description alanını değiştirmek için itunes connect üzerinde view on AppStore butonu var ona tıkladığımda bu uygulama Türkiye Apple Store mağazasında değil Amerika AppStore a yüklemiş iTunes mağazanızı USA olarak değiştirmemi istermisiniz? Diyor. Yahu ben mağaza seçimi yapmadım uygulama dilini turkish olarak seçmişim ne alaka? Bunu Nasıl çözebilirim bilgin varsa yardımcı olursanız memnun olurum.

1 cevap

0 oy
tarafından

Merhaba;

Öncelikle yazdıklarınızı anlamak zor yeterince açıklayıcı ve destekleyici olmamış. Store bir uygulama gönderdiğiniz zaman önce;
Waiting for Review, In Review, Ready for Sale gibi aşamalardan geçer. Uygulama In Review durumuna geçtiğinde uygulamanız kontrol ediliyor demektir bir sıkıntı ile karşılaşırsa Apple'ın uygulamaları test eden ekibi size hem iTunnes Connect üzerinden hem de mail olarak bunu bildirirler yapacağınız şeylere kadar adım adım yazarlar. Bu geri bildirimi bizimle paylaşmanız daha faydalı olabilir. Uygulamayı göndermeden önce "App Review Information" bölümünde Notes kısmına uygulama ile ilgili spesifik bilgileri yazıp tabi İngilizce olarak gönderebilirsiniz değerlendirme aşamasında bu kısım okunuyor değerlendirmeye yardımcı oluyor eğer varsa demo kullanıcı bilgileri de gönderin, uygulamınız da programsal bir hata yoksa kabul ederler.

tarafından
Öncelikle cevap verdiğin ve ilgilendiğin için teşekkürler. Lakin ben çok açık ve net bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyordum.

Yine de daha iyi anlaşılması açısından özetleyeyim durumu;  

Şöyle düşün ben bir uygulama yaptım. Bu uygulamanın hiçbir hatası yok. Sertifikalarımı da oluşturmuşum Archive deyip itunes connect üzerine yüklemişim test flight için demo adres vs de tamam. İlk başta apple'dan bir değerlendirme geldi dedi ki bana;  "HealtKit kullanmışsın onu farkettik, lütfen bu özelliği açıklama kısmında belirt." Bende zaten bu açıklamayı türkçe olarak açıklama kısmında yapmıştım. -"İşte bu uygulamada Sağlık verileriniz de saklanır antrenmanlarınızı görürsünüz" vs.. diye. Sonra dedim herhalde açıklama türkçe olduğu için dikkate almadılar ingilizce olarak da yazayım.  Sonra kontrol etmek için uygulamanın meta verilerini girdiğimiz ekrana geldim aşağıda "View on AppStore " diye bir buton var. Daha önce dikkatini çektimi bilmiyorum. Dedim ki dur bakayım appleStore'daki görüntüsü nasıl çıkıyor, bir tıkladım. Bana şu uyarıyı verdi; -"bu uygulama Turkish Itunes store 'da bulunamadı Itunes mağazanısı U.S olarak ayarlamamı istermisiniz?"

Umarım net olmuştur bu sefer. Ben uygulamanın tüm dil seçeneklerini ve mağazayı Turkiye ve Türkçe olarak ayarlamama rağmen neden itunes mağaza seçimi Amerika olmuş? Yani kısacası Türkçe uygulamayı şayet onaylarlarsa Itunes Store'un amerika mağazasında yayınlayacaklar diye endişe ediyorum.

Teşekkürler
tarafından
Sorunu Halletiniz mi?
...