Uygulamam içerisinde AutoLayout özelliğini kullanıyorum. Uygulamam yalnızca Portrait moduna ayarlı. Ancak bazı ViewController içerisinde video oynatıyorum ve bu vc'lerde landscape desteği veriyorum. Sorun tam olarak burada başlıyor. Örneğin portrait modundan landscape'e geçerken şöyle bir hata alıyorum:
Will attempt to recover by breaking constraint
<NSLayoutConstraint:0x7fb4b3c6c360 UIImageView:0x7fb4b3c418b0.width == 1.89349*UIImageView:0x7fb4b3c418b0.height>
Make a symbolic breakpoint at UIViewAlertForUnsatisfiableConstraints to catch this in the debugger.
The methods in the UIConstraintBasedLayoutDebugging category on UIView listed in <UIKit/UIView.h> may also be helpful.
Yani bu tarz hataları nasıl okuyup anlayıp, düzeltmemiz lazım ? Bazen saç baş yolduruyor. symbolic breakpoint dediği kısmı da tam olarak anlayamıyorum.
Ayrıca bu tarz hatalarda uygulamanın hiçbir şekilde tasarımında bozulma olmuyor. Sadece warning olarak debug ekranında bilgi veriyor. Kullanıcı etkilenmiyor. Bu hataları göz ardı edip uygulamamı AppStore'a göndersem reject sebebi oluyor mu bu NSLayoutConstraint hataları sizce ? Çünkü gerçekten düzeltemiyorum bazılarını, çok uğraşıyorum olmuyor...